reede, 5. august 2011

36 - päev

Sihuke tunne on nagu oleks laviini alla jäänud. Kõik lihased on kahtlaselt kanged ja valusad. Panin selga oma viimase puhta särgi. Hädasti on vaja pesupäev orgunnida.

Mehikoorma poe ees istus seltskond noori. Üks neist toppis endale kondoomi pähe ning puhus täis- kohalik huumor vist. Sõitsin natuke mööda küla ringi ja ühe aia peal märkasin silti kus pakuti majutust. Helistasin siis reklaamitud telefoninumbrile aga sealt öeldi, et täna ei ole siin kedagi kohal ning soovitati vaadata kõrval asuvasse punast värvi maija. Seal tundus ka kuidagi kahtlaselt vaikne. Hoovi kõige tagumises nurgas askeldas keegi härrasmees, küsisin mis tema asjast teab, ütles, et praegu ei olegi siin kandis ühtegi ametlikku majutamise võimalust. Uuris mõnda aega minu kaarti ning oskas siis soovitada, et mõnikümmend kilomeetrit väntamist ja kuskil metsa sees pidavat mingi mees elama kes vahel turistidele öömaja pakub. Aga kas ja millal ta kodus võiks olla jäi ebaselgeks. Seega, langes see variant ära.


Võnnu bussipeatuse seinale oli keegi kirjutanud elulise lause: "Jooge hommikul viina, mõlisete õhtuni välja." :)


Kaneelirull oli vist.

Kavastusse jõudsin õhtul pool kaheksa. Koristatud viljapõldudest möödudes levis lõhn nagu küpsetaks keegi kaerahelbeküpsiseid. Mõnus. Kavastu on kõige idapoolsem punkt kus üle Emajõe saab ja sedagi ainult parvega, edasi on ainult sood ja rabad. Vana parvemees Mati mängis koduhoovis suupilli ja parvega tegeleb nüüd ilmselt juba noorem generatsioon.

Kavastu parv.

Plaan oli otsida mõni turismitalu kus saaks korralikult ennast ja riideid pesta. "Varastatud parve hotellis" käis parasjagu pulmapidu, ei hakanud üritamagi. Veidi maad edasi, tee ääres seisis viit: "Kuu puhketalu 3km." Sinna viis kõige hullemini treppis kruusatee mida mööda ma kunagi sõitnud olen. Kohale jõudes selgus, et mingi seltskond oli juba kogu kompleksi ära bronninud aga kui nad said teada, et olen selline rännumees siis võtsid mind lahkesti nö. oma tiiva alla. Panin siis ka oma telgi hoovipeale üles ja vaatasin mis edasi saama hakkab.

Kuu turismitalu.

Õhtul saunas, jutu käigus selgus suureks üllatuseks, et üks tüüp seltskonnast on mulle juba tuttav- Muzo. Tema viiski meid 2008 aasta jaanipäeval Koiva jõele parvematkale. Igatahes väga lahe, avatud ja terve ellusuhtumisega seltskond. Olid siin peredega puhkamas ja kalastamas, samuti matkahuvilised. Ühiseks nimetajaks neil Nautlejad - www.nautleja.com.

Terve õhtu koosneski valdavalt saunatades. Öösel hiilis telki niiskus ja jahedus.

Läbisõit: 60,9km
Sõidu aeg: 3:31:17
Keskmine kiirus: 18,3km/h 
Maks kiirus: 37,3km/h
Kogu läbitud tee: 1732km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar