esmaspäev, 1. august 2011

32 - päev

Öösel käisid keskid ümber püstkoja kobistamas. Mingi napsitanud naisterahva kilkamine ajas une ära. Midagi nad siin asjatasid ja läksid siis kuskile edasi sest siin olevat jama. Hommikul avastasin, et madratsiga on väike pahandus, kuskilt lekib õhku, ei tea kust. Unine ja uimane on olemine.

Üks naine kolme väikese poisiga tulid järve äärde kala püüdma. Istusin parajasti püstkoja ukselävel kui üks poistest näitas näpuga minu peale ning hüüdis kõva häälega: "Oskar, tule vaata! Vanapagan!" :) Ehh... Oleks võinud ju jõnglastele kolli teha.

Ühest porisest kohast teel piisab, et ennast külili mudast leida. Järve juurest ärasõit toimus allamäge mööda käänulist ja konarlikku rada. Ei pannud õigeaegselt ohtu tähele ja nii ma ennast mudalombist leidsingi. Õnneks läks sujuvalt see väike vahejuhtum, poriseks sai ainult parempoolne rattakott ja pakiraami väänasin sirgeks tagasi.

Alustasin täna nii laisalt, et Krabi poodi jõudsin alles pool kolm, seepärast ostsin lisaks kõigele muule ka energiajooki. Üks üle keskmise svipsis külamees, kes tunnistas ausalt, et on joodik jäi enesele lõpuni kindlaks, et on mind kunagi televiisoris näinud. Jäägu talle siis tema veendumused. :)


Ühe kupli otsast teise kupli otsa väntamine võttis nii võhmale, et Viitina kauplusest soetatud kargelt külm õlu pahinal mu kurku kadus. See aga ei muutnud karvavõrdki künkaid väiksemaks, seega pidin hambad ristis edasi rühkima. Paar korda tuli ette ka päris arvestatavaid laskumisi, taustaks hunnitud vaated. Lõpuks, asfaltile välja jõudes läks pisut kergemaks. Ilm oli tuuline ja päikesepaisteline.




Nagu juba kombeks on saanud leidub külapoodide ümbruses jutukaid inimesi. Tarvitseb seal ainult viis minutit seista ja juba ongi mõni tegelane platsis kes sinuga juttu teha kavatseb. Nii ka seekord. Misso kaupluse ees, kui tavaari kottidesse pakkisin astus ligi keegi noormees. Tutvustas end kui Aigo. Väga meeldiv. Kurtis kurvasilmselt, et elu on maal kehva ja pole raha isegi suitsugi osta. Uurisin talt Hino järve ümbruse telkimisvõimalusi. Hino järv asub Missost umbes kolme kilomeetri kaugusel ja just sinna ma ööseks jääda plaanisin. Ostsin talle siis paki sigarette, no nii info eest. Tüüp muutus pärast seda nii abivalmiks, et sebis mulle täiesti viisaka äraolemise järve kaldal, kellegi talumehe eramaal. Olevat ühtlasi ka küla pidutsemise plats. Isegi telekas ja külmakapp olid katuse all olemas. Voolu hetkel küll ei olnud aga tühja sellest. Enne seda käisime paadiga järve saarel kus pidi rmk puhkekoht olema. Oligi, ainult väga võssa kasvanud ja rattaga sinna pääsemine oleks liiga tülikaks osutunud. Seega sobis külaplats suurepäraselt.



Kaardil on küll mingi lõkkekoht märgitud aga omapead oleksingi ma vist seda otsides ümber järve ekslema jäänudki. Aigole minu poolt suured tänud. Ümbruskonna maastik oli nii mättaline, et telgi panin üles hoopis katuse alla laudpõrandale. Aigo läks ära ja mina jäin hernesuppi keetma. Järvelt puhub kõle tuul. Täitsa jahe on.

Läbisõit: 47,5km
Sõidu aeg: 2:45:41
Keskmine kiirus: 19,3km/h 
Maks kiirus: 48,2km/h
Kogu läbitud tee: 1495km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar