pühapäev, 7. august 2011

38 - päev

Hommik algas tagasihoidliku peavaluga mille peletasin paari tabletiga. Pärast mõningast unelemist ja asjade pakkimist ootasin ära piduliku autasustamistseremoonia, et teha ühispilti. Minu võõrustajatel on omavahel selline vahva traditsioon anda välja rändkarikas parima kalastaja tiitlile. Ja muidugi medaleid jagati ka. Isegi minule riputati üks kaela, ehki nägin kala ainult kaugelt. :) Pärast tseremooniat jäeti minu reisipäevikusse väike pühendus ja umbes lõuna paiku oligi aeg lahkuda. Kurbustundega hinges jätsin nägemist seltskonnaga kes lubasid mul need päevad endi keskel kontvõõraks olla. Head inimesed.

Medalid kõige väiksematele.

:)

Winner.

Kõik ühes.

Nautlejad: http://www.nautleja.com/

Kavastu kauplusest haarasin kiiruga mõned produktid ja alates Varnjast algas juba hoopis uus maailm. Mööda Peipsi-äärseid külasid on tore sõita. Lahtistest akendest kostuvad vene estraadimeloodiad, sibulalõhnalised, lõpmata pikad ja kitsad külatänavad, möödudes vanausuliste palvemajadest. Peaaegu iga maja värava ees ja aedadel on müügiks välja riputatud kuldsed sibulakeed, üks uhkem kui teine. Ega asjata neid külasid sibulaküladeks kutsuta, igale poole kuhu vaatad, sibulad absoluutselt kõikjal. Pilte oleks võinud ju rohkem teha.

Sibulad.

Küla.

Alatskivil käisin lossi vaatamas. Ilus ja valge. Turiste sebis palju ringi. Sisse ei raatsinud minna, istusin parem välikohvikus ja kuulasin lätlaste juttu (ilma, et midagi aru oleksin saanud aga šestid olid ilmekad).

Alatskivi (postkaart) loss.

Algselt oli idee, et otsin kuskilt Mustvee kandist sobiva telkimiskoha kuid nõnda otsides ja samal ajal muudkui edasi sõites mõtlesin, et sitta kah, väntan siis juba Kauksisse välja. Hea ja kiire minek on täna olnud. Alates Räpinast on maastik üha tasasemaks muutunud.

Püha Kolmainsuse Ainuusu kirik Mustvees.

Kellel suitsukala süljenäärmed aktiivsemalt tööle paneb siis Peipsiäärne maantee on täis suitsukalaga äritsejaid, iga natukese maa tagant võib leida mõne lauakese või putka. Endal kalaisu ei olnud, ühelt teeperve tomatikauplejalt ostsin kaks priskemat pomidoori õhtuseks linnupetteks.

Äkki, nagu käsu peale ilmusid välja parvede kaupa mingid üliväikesed putukad kes sõidu ajal jonnaka sihikindlusega silma, suhu ja sõõrmetesse sattusid. Ilgelt tüütu on sedasi sõita, eriti kui prille ei ole.

Kauksi ranna telkimisalale jõudsin umbes päikeseloojanguks. Peipsi järvelt puhus tugev kuid õnneks suhteliselt soe tuul. Rahvast peaaegu ei olnudki. Pimeduse varjus jõudsin veel seljankat keeta ja siis tuttu ära.



Läbisõit: 115,6km
Sõidu aeg: 6:00:36
Keskmine kiirus: 19,2km/h 
Maks kiirus: 32,9km/h
Kogu läbitud tee: 1848km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar