esmaspäev, 22. august 2011

53 - päev. Tehtud!

Kuula postitust:
Magasin kaua. Hea oli mõelda, et natuke veel ja ongi kõik. Pakri pangale on jäänud veel umbes 40km. Aega on. Peale virgutuskohvi asusin uuesti ratta tirri kallale, et üritada purunenud kodarad välja vahetada.

Loll pea on ihu nuhtlus, see on juba vana tõde. Miks ma küll varem selle peale ei tulnud, et hammakate fikseerimiseks saab edukalt kasutada tagavaraketti. Puuriida katusealuse lükkasin külili millest sai suurepärane töölaud. Ühe otsa ketist keerasin ümber hammasrataste ja teise otsa pingutasin improviseeritud töölaua vahele kindlalt kinni. Nüüd ei jäänud muud üle kui võtmele veidi survet avaldada ja tirr andiski järele. Natuke veel pusimist ja kodarad saidki vahetatud. Ei midagi üleloomulikku.

Selle aja peale olid pilved järjest hallimaks muutunud ja just siis kui hakkasin asju kokku pakkima avanesidki taevaluugid. Ei jäänud muud üle kui istuda ja oodata. Sadulasse sain alles poole neljast. Kui pea kaks kuud tagasi esimest korda seda teed väntasin siis tundus iga väiksemgi tõus tohutu mäena, nüüd oli selgelt vahet tunda. Väiksemaid tõuse ei pannud tähelegi.

Keila-Joa veskibaaris sõin seljankat ning molutasin niisama. Lohusalu sadamasse siva edasi-tagasi, et oleks käidud. Treppoja kauplusest mõned finiši õlled ning seenevihma saatel uljalt vastu viimastele kilomeetritele.


Keila-Joa

Lohusalu

Finiš on lähedal.

...ja veel lähemal.

Pakri pangale, matka ametlikku lõpp-punkti jõudsin kell 20:43. Seisin seal üleval, hinges selline imelik tunne, et kas tõesti on see siis nüüd tehtud. Ega alguses see mulle väga kohale ei jõudnudki. 2436km ja 53 päeva  hulkurielu. Lahe. :)

Tehtud

Tulemus

Muidugi viimase nöögina lähenesid Paldiski poolt tumedad äikesepilved mis ähvardasid kõva paukku ja sadu. Sobiva laagriplatsi leidmine võttis omajagu aega ja siis hakkaski järsku kallama. Lõpuks kui telgi üles sain olin läbimärg aga lohutav oli mõelda, et homme sõidan juba koju. Seniks aga viskasin tilkuvad riided seljast ja lasin finiši õlledel hea maitsta. Tehtud!


Läbisõit: 44,6km
Sõidu aeg: 2:24:02
Keskmine kiirus: 19,9km/h 
Maks kiirus: 35km/h
Kogu läbitud tee: 2436km

6 kommentaari:

  1. Väga-väga lahe lugemine, pikalt olen ka ise samalaatset Eesti tuuri plaaninud. Et seda üksi teha, sain just Sinu reisikirja lugedes. Ise tehtud-hästi tehtud. Vaikselt seotan juba varustust jne.

    VastaKustuta
  2. Suured tänud. Kõige raskem on ideest kaugemale saada. Kõik edasine on juba improviseerimise küsimus. :)

    VastaKustuta
  3. Tere! Väga vinge reis tundus olevat! Nauditav oli lugeda reisimemot ja vaadata pilte.
    Kas pole mõelnud ka pisikest raamatukest välja anda? Arvan, et see oleks menukas. Edu edaspidiseks ! Marek

    VastaKustuta
  4. Aitäh, Marek. Tagasihoidliku loomuga nagu ma olen, ei pea ennast eriliseks kirjameheks. Eks samalaadseid üritusi on enne mind teinud teisedki ning tehakse ka pärast mind. Ei olnud ju se matk miskit erilist ega juhtunud mingeid peadpööritavaid seiklusi ega seiku. Samas, kui keegi konkreetselt peale käib, siis ehk võiks kogu selle jutu paberile ümber tõsta. :) Kuigi ma ei kujuta ette kes seda raamatukest osta viitsiks.

    Edu!

    VastaKustuta
  5. Väga lahe! Sattusin lõkkekatelt googeldades siia ja ei suutunud enne lahkuda, kui blogi algusest lõpuni läbi loetud. Väga inspireeriv, kuigi reaalsuses vast selleni ei jõua. A man can dream though, a man can dream...

    VastaKustuta
  6. Siin pole muud kui sadulasse ja minek. Igasugused hirmud stiilis "aga mis siis saab kui..." või "aga mul ei ole seda ja seda..." on tühised. Tuleb lihtsalt teha esimene samm. Ja siis teine...

    VastaKustuta