reede, 1. juuli 2011

1 - päev

Mis sitasti see uuesti. Pärast lõunat olin Pakri pangal tagasi ning umbes nelja paiku võtsin suuna läände. Seega, matka algus ja lõpp-punktiks jäägu siis Pakri pank. Seekord tulin oma autoga, Martti viis auto tagasi. Imre oli ka kaasas.

Pakri pank

Väga raske on sõtkuda kui jalad piima täis on. Väntamine tundus kui põlvini vees jooksmine, higi pritsis igast poorist. Ilmad on väga palavad. Padiselt ostsin värska vett, et soolataset organismis normis hoida. Mõjus küll. Ühe poepeatuse tegin veel Harju-Ristil, ostsin banaani, šokolaadi ja lisaks vett. Padise kloostris kiire läbipõige ja edasi Kurksesse, seal pidavat mingi telkimisala olema. Ei olnud midagi huvitavat.

Padise klooster

Vaatasin kaardilt, et täitsa lahe koht võiks olla ööbimiseks Pedase nina tipp, enam-vähem oligi, ainult pesta ei saanud. Meri oli kaldale uhtunud mingisuguse löga. Välja tulles oleks veelgi räpasem olnud kui enne. Jõudsin sinna kohalike kalameestega ühel ajal. Maasturitega tulid kolmekesi ja kaks neist sõitsid paadiga võrke sisse panema samal ajal kui üks meestest neid kaldale ootama jäi. Lobisesime paar tundi maast ja ilmast ning kohalikust elu-olust. Õhtusööki ei viitsinudki teha, näksisin niisama võikusid.

Koormakate mille kaasa võtsin osutus igati kasulikuks abimeheks. Ratas ja telk mahtusid kenasti selle alla ning jäi väikeseks varjualuseks ülegi, nööridega pingule ja tip-top. Üldiselt ega need säästutelgid eriti vett ei pea, kaasa sai see võetud ainult vähese kaalu pärast. Isegi kui telk oleks olnud super-hüper veekindel jne. siis tasuks ikkagi lisaks koormakatet kasutada, siis jäävad ära hommikused telgi kuivatamise tüütud protseduurid. Lühema retke puhul ei ole ehk oluline aga pikemas perspektiivis märja telgi kokku pakkimine ei tõota head, kui just hallitus ja kopitanud lõhnad mokkamööda pole.

 Avastasin, et üks telgivai sobib nagu valatult rattatoeks. Üks ots sadula alla ja teine maasse. Samuti passib see edukalt fotoka jalaks (fotokal on juhtumisi aegvõtte režiim, seetõttu võin ka ise mõnikord pildile jääda).

Kodu

Päev lõppes kauni päikeseloojanguga.



Läbisõit: 53,8km
Sõidu aeg: 3:08:21
Keskmine kiirus: 17.4km/h
Maks kiirus: 29,8km/h

3 kommentaari:

  1. Nii lahe reis kindlasti.

    VastaKustuta
  2. Kurkses on tõesti olemas telkimiseks sobilik metsaalune.
    Selleks sai Kurkse sadamani välja sõidetud, ning maha lamandatud hein reetis, et äsja oli seal telgitud. Vasakule mere äärde ja ilus liivane männimetsaalune oligi kohal. Enne sadamat metsa all oli ka puust DC olemas. Siiski tundub, et seal on kunagi olnud ametlik telkimisala, mis nüüdseks unarusse jäetud, RMK ning Regio kaartidel teda ei ole, samas Padisel suurel tahvlil oli ta tähistatud. Mine võta kinni, kas liiga uus või liiga vana koht siis.

    VastaKustuta