esmaspäev, 18. juuli 2011

18 - päev

Täna sain juba lahedamalt sõita, kand enam nii palju valu ei tee aga paistes on küll. Saaremaa kogu ida ja kagupoolne rannikuala on lõkke ja puhkekohtade vaene kant. RMK'l on siinkohal veel areneda.

Huvitav, et mööda metsateid sõites on tihti tunda tugevat maasika lõhna. Ma pole varem kogenud sellist asja, et metsast on võimalik lõhna järgi maasikaid leida. Neid on siin tõesti palju.

Piiril.

"Lõhestatud taevase tulega."

Vot sedapsi siis.

Kusagil Undu lahe ääres kadakate vahel ekseldes kaotasin õige teeotsa käest. Üks kalamees kes parajasti paadi vette laskmisega ametis oli ütles, et teed mida otsin ei ole juba ammu olemaski. Tegelikult on päris palju selliseid teid ja radu mis kaardil vaadates tunduvad täitsa ok aga kohapeal selgub, et kas on täiesti võssa kasvanud või nii liivane, et täislastis matkarattaga on võimatu sõita, rannikualadel tuleb tihti ette just see viimane variant. Igatahes juhatas kalamees mulle õige suuna kätte ning kohati vööni heina ning ohtrat oksarisu trotsides jõudsin ühe vana tammini. Kunagi olevat lahes kalakasvatusega tegeletud. Samas tuli ka ületada mingi hõre moodustis mis kunagi on ilmselt sild olnud.

Vana tamm.

Ebakindel.

Peagi jõudsin Murajale, sealt edasi Kõrkverele kust algas asfalttee, siis oli juba lihtsam. Tagumik oli kui nõelu täis. Palava ilmaga on sedapsi, et kogu higi mis seljale koguneb voolab püksi mis omakorda ajab tagumiku hirmsasti hauduma. Sel puhul ei aitaks isegi rattapüksid. Ja kõrvaltvaatajale võis jääda mulje, et olen püksi teinud. :) Tuleb lihtsalt tihedamini sirutuspause pidada.

Tornimäe poodi jõudsin napilt enne sulgemist (19:00). Ostsin praetud turska ja õlle. Mind paneb kangesti imestama asjaolu, et mitte kuskil poodides kuhu siiani sattunud olen ei müüda tehnilist piiritust. Kõikvõimalikke süütevedelikke ja muid olluseid on lademetes. Minu varudest jätkub võib-olla ainult 2-3 söögikorraks.

Puhkehetk. Tursk on söödud.

Helistasin Intsule ja teavitasin teda, et on plaan õhtul Muhku jõuda. Ega palju pole enam jäänud. Väikese väina tammil ulgus tuul kodaratesse ja tahtis suisa külili puhuda. Natuke mulle see isegi meeldis, võib-olla sellepärast, et sai mööda järjekordne etapp matkast.

Väikese väina tamm-ta-ramm ja tuul.

Muhku, Külasemale jõudsin natuke peale üheksat. Intsu ennast polnud aga tema ema võttis mind lahkelt vastu. Viskasin riided pesumasinasse ja käisin saunas. Väga mõnus. Ja aidas magada. Lihtsalt super. :)

Aidaelu.


Saaremaal uhasin maha 437km.


Läbisõit: 88,4km
Sõidu aeg: 5:38:09
Keskmine kiirus: 16,4km/h 
Maks kiirus: 30,6km/h
Kogu läbitud tee: 896km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar