kolmapäev, 13. juuli 2011

13 - päev

Veere sadamakõrtsi baaridaamid olid nii lahked, et ma täna Harilaiust kaugemale ei jõudnudki. Läksin kõrtsi korraks vett küsima ja midagi hamba alla vaatama kuid sinna ma terveks päevaks Janika ja Kerli küüsi jäingi. :) Patt oleks olnud kohe lahkuda. Alles poole seitsmest sain tulema.


Kui alguses tundus mööda kruusateid hea lasta siis mööda liivaseid metsateid oli juba päris raske rühkida. Mingi 20km ots võttis aega üle kahe tunni. Kusjuures kolmandiku sellest käisin jala sest raske ratas liiva sees lihtsalt ei liigu. Loodus on seal ilus. Minust umbes kümne meetri kauguselt jooksid kaks kitse üle tee, sihvakad kui nooled. Ehmatasid mu poolsurnuks. :)

Aga Harilaiul on muidu väga kena ja rahulik. Laialepa lahe (rohkem nagu järv) äärest leidsin ühe hubase lõkkekoha. Mootorsõidukitega on seal muidu liiklemine keelatud, need saab jätta 3km eemale parklasse. Ikkagi osake Vilsandi rahvuspargist. Selles suhtes on jällegi Eestimaal hea rännata, et igasuguseid erinevaid puhkekohti on küllalt palju, et ei pea alati kuskil suvalises võsas ööbima. Selle eest suured tänud RMK'le kes on kõige eest hoolt kandnud.
Pärast pesu on juba inimese tunne jälle. Ja toiduvalmistamise vettki kõlbas otse järvest ammutada.




Läbisõit: 36km
Sõidu aeg: 3:38:33
Keskmine kiirus: 10,6km/h 
Maks kiirus: 25,3km/h
Kogu läbitud tee: 604km

1 kommentaar:

  1. Tormise ilmaga (matka-)meremees sadamat ei vali ;?

    VastaKustuta