laupäev, 16. juuli 2011

16 - päev

Hommikukohvi keetma hakates mõtlesin, et katsetan kateloki põletis Kihelkonna poest ostetud lambiõli kuna tehnilist piiritust polnud saadaval. Tahmas kui kurat kuigi sildil seisis, et ei tahma. Ei põle see ka nii kui vaja. Vee sain kuidagi keema aga kateloki puhastamist oli pärast tükiks ajaks. Vähemalt sai selgeks, et põletisse see sodi ei kõlba, seepärast jätsin selle aknalauale tulevastele põlvedele.


Panin selga puhta särgi, eelmiselt oleks võinud juba vabalt võikihte koorida. Peab vaatama kus jälle riideid pesta saab. Millegipärast on alati nii, et hommikuti läheb ärkamise, söögi valmistamise, kasimise ja asjade pakkimisega vähemalt paar tundi. Tavaliselt pääsen liikuma alles lõunast kuigi äratus on 8:00. No eks ma seda äratust lükkan ikka edasi ka, unekott nagu ma olen. :) Seekord vabandan end välja eilse päeva blogi pidamise kohustuse tänasesse hommikusse lükkamisega.


Rahuste poes ütles üks mees, et neil oli seal eile külapidu. Bändid ja värgid. Aga kus mina siis oln? Mina väntasin. Siiani on ikka olnud nii, et ükskõik kuhu ma iganes jõuan, alati on mingi üritus kas äsja ära olnud või alles paari päeva pärast tulekul. No mitte ei vea. Hea meelega võtaks mõnest külasimmanist osa. Aga ootama ka ei raatsi jääda.

Sõit Sõrve poolsaare tippu toimus tugeva vastutuulega, kuidagi ma ennast sinna kohale siiski siblisin. Sealse majakakohviku söögiportsionite ja hinna suhe ei olnud minu arvates sugugi paigas. Narrisin ennast mingi seenepastaga.

Näib, et Saaremaa on tuttavaid täis, juhuslikult kohtasin kohvikus kunagist grupivenda Jõksi kutseka päevilt.


Säärelt tagasi sõita oli täitsa vahva. Tuul toetas tagant ja minek oli hea. Vahepeal sekka mõned poepeatused jäätise ja lahja õlle manustamiseks. Õlu teatavasti taastab lihaseid ja kosutab vaimu. Kui mõni nüüd mind mingiks koletuks patustajaks peab siis olgu öeldud, et see mis sisse läks tuli samakiiresti füüsilise pingutuse tulemusena ka välja. Capish?


Parema jala kannakõõlus teeb valu millegipärast, ei mäleta sellist momenti, et oleks konkreetselt traumeerinud. Kas nüüd siis hakkavad igasugused varjatud ihuhädad välja lööma?

Pidama jäin Keskrannale. Mõni km enne Mändjalat. Vaatasin, et tee ääres on mingi turismitalu moodi talu. Lunastasin peremehele telgikoha eest oma viimased sularahasendid. Hea on see, et vett on piiramatus koguses. Homme peab Kuressaarest pangaautomaati otsima minema, ega sularahata igal pool hakkama ei saagi.

Kell on 21:30. Pärast tagasihoidlikku õhtusööki mõtlesin, et paneks ööseks hea meelega riided tuulduma aga siin Saaremaal on kord juba nii, et see ilm on nagu tite perse, kunagi ei tea millal ja mida sealt tuleb. Taevas tundus igatahes kahtlane, ei hakanud riskima.


Nagu õhtuti kombeks, kui valgust veel jätkub üritan raamatut lugeda. Ei tea miks see nii on, et iga kord Švejki lugedes tekib hirmus pähkli isu.

Eks homme paistab mis kannakõõlus teeb.


Läbisõit: 72,7km
Sõidu aeg: 3:54:36
Keskmine kiirus: 20,5km/h 
Maks kiirus: 29,8km/h
Kogu läbitud tee: 766km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar