kolmapäev, 27. juuli 2011

27 - päev

Perenaise kuked ei lasknud kaua magada, pistsid juba varakult lõugama ja oligi minu unelemise plaan mokas. Pärast hommikukohvi otsisin kaardilt kõige piirilähedasemad metsateed välja, jätsin viisakalt hüvasti ning tegin minekut.

Jalgratturi seisukohast on siinsed kruusateed väga halvad, pehmed ja palju lahtiseid kive, nendel sõitmine väsitab tublisti. Pidevalt tuleb otsida siledamat kohta sõitmiseks ja kui mõni auto juhtub mööda sõitma siis on suud ja silmad tolmu täis. Täna nuhtlesid mind millegipärast ainult suured veokad.
Metsateedel on küll parem sõita aga peab jälgima, et mõni oks kodaratesse või käiguvahetajasse ei satuks ja et  mõnda auku või vastu kivi/kändu ei sõidaks. Ühesõnaga, tuleb olla tähelepanelik. Ja parmud on ülbed, napsavad lennult.


Mõisakülast ei vii ühtegi otseteed Penujasse, tuleb sõita läbi Abja-Paluoja. Õnneks kulgeb see ots mööda asfalti. Kusagilt altpoolt, korraks Lätti sisse põigates saaks ka võib-olla aga ei ole päris kindel. Isegi kohalikud ei osanud kindlalt öelda kas sealt saab läbi või ei. Võtsin poest produktid ligi ning istusin bussikasse nosima. Mingid noored tüdrukud tulid ka vahepeal päikesevarju, muudkui edvistasid enamuse ajast kui mina rasvast broilerikoiba järasin. Ega ma nüüd nii naljakalt ka ei söönud. Õhk ei liigu, sooja on üle 30c.

Abja-Paluojas käigust oli ikka kasu ka. Lõpuks ometi leidsin kaupluse kus müüdi tehnilist piiritust. Olgu kiidetud "Kodutarvete pood."

Kuppelmaastik hakkab endast tasapisi märku andma, toredad langused ja üldsegi mitte nii toredad tõusud. Ei ütleks, et täna just kerge päev oleks olnud. Mõni kilomeeter enne Lillit asub Ruhijärv, tee ääres viitab sellele ainult peaaegu märkamatuks jääv pisike silt. Selline tore kohake, et jäin siia ööbima. Naabertalu rahvas käis aegajalt ujumas aga muidu polnud näha ühtegi hingelist. Järve vesi pakkus mõnusat jahedust, sain ennast päevapalavusest jahutada ja pisut kasida.



Õhtuse kapsasupi keetmise ajal ilmusid äkki välja sääsed, neid tüütusi oli nii palju, et pidin telki põgenema ja taskulambi hämaras vihus suppi edasi lürpima. Tumedad pilved kogunevad. Kusagil Äriküla kohal käib taevas valgusemäng.

Läbisõit: 74,5km
Sõidu aeg: 4:34:42
Keskmine kiirus: 17,1km/h 
Maks kiirus: 34,4km/h
Kogu läbitud tee: 1290km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar