reede, 8. juuli 2011

8 - päev

Kärdlas, "Priiankru pubis" pizzat süües kohtasin Jaanuse nimelist meest kes jutustas kuidas ta aastaid tagasi ehitusel katuselt alla kukkus, kolm nädalat koomas oli ja kõige selle tagajärjel paremast küljest halvatuks jäi ning kuidas ta uuesti käima õppis. Kogu jutu tõestuseks näitas ta oma koletut peaarmi. Tõin talle kaks kannu õlut ja jätsin tema palvel selle reisiblogi aadressi.

Ühes bensukas näitas infotabloo 32c. "Tore". Loll komme on sõidu ajal suud lahti hoida, pole siis ime, et kurk kogu aeg kuivab.

Tahkuna poolsaare tipp on täitsa lahe koht. Suht privaatsed rannad, isegi autoga pääseb ligi. Veel on seal vene aja jäänukina vanad rannakaitse patareid, punkrite ja värkidega. Ühte piilusin sisse ka.




Kui hakata lääne poolt mööda poolsaart alla tulema siis tasuks kindlasti külastada Hiiuma militaarmuuseumi Tahkunas. Palju vaatamist ja ka katsumist. Peremees tegi lühiülevaate muuseumi olust ning täitis lahkelt mu tühjad veepudelid.



Umbes 6km edasi jäin öömajale "Randmäe puhketallu" kuna riided ja ma ise vajasid kasimist. 6 euri küsiti telgikoha eest mille hinna sisse kuulus wc, soe dušš, kohvi, köögi kasutamise võimalus ja elekter. Peale selle on seal hoovi taga olemas ka korralik rand. Seega, üsna hea diil. Enamus külastajatest olid karavanidega, valdavalt soomlased ja sakslased ning kamp Tsehhi tsiklimehi. Perenaine juhatas kätte vaiksema nurgakese ja peale seda kui olin end kenakesti sisse seadnud vedasin rokased riideid koos endaga sooja dušši alla ja ei tulnud sealt tükk aega välja. Keegi käis vist vahepeal ukse taga kobistamas ka. Alles hiljem avastasin, et köögis on pesumasin täitsa olemas. :)


Läbisõit: 53km
Sõidu aeg: 3:33:42
Keskmine kiirus: 15,9km/h
Maks kiirus: 28,2km/h
Kogu läbitud tee: 329km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar