laupäev, 2. juuli 2011

2 - päev

Hommikul kell viis käisid kalamehed võrke välja võtmas. Ei lasknud end sellest häirida. Häirida lasin end aga päikesest mis telgi saunaks muutis. Kella kümneni vedelesin niisama siis väike kohv ja seljanka ning keskpäeval hüppasin sadulasse.

Vihterpalu poest hankisin traditsioonilised külmad ja soolased joogid ning magusat energiaks. Ilm oli veel palavam kui eile. Hingata polnud kohati midagi. Õnneks leidus kusagil Alliklepa kandis üsna korralik rand. Hoidusin rahvamassidest veidi eemale kus jahe merevesi mu meeled tunduvalt erksamaks tegid. Ühtlasi sai ka suuremast mustusest lahti. Sealkandi rannaäärsed maad ja elamised on kenasti korrastatud ja ornungis. Tihti sellist pilti ei kohta.

Nõva asulas tundsin, et nüüd on küll kere hele. Teeäärsest putkast vohmisin ahnelt kaks burgerit ja jäätisekokteili. Palavate ilmade missioon ongi pidevalt midagi külma hankida sest kaasas olev vesi on soe nagu...

Putka juures kohtasin juhuslikult üht reisiselli kes samuti rattaga ringi tuuritas. Vanem meesterahvas. Tegime juttu. Mees on kõigest paaripäevasel matkal, sõitis Dirhamisse. Oli selline muhe vana. Vahepeal ilmusid kuskilt kümmekond välismaa turisti, samuti rattamatkajad. Polulaarne teema see rattaga matkamine vist.

Mõtlesin, et lähen ja kaen Nõva randa kah kuid see osutus lausa kuurortiks, vaat, et kellegist üle ei sõida. Edasi mööda rannaäärt sõites hakkasid sildid ja viidad rootsipärasteks muutuma ja majad järjest punasemat tooni võtma. Olin jõudnud Noarootsi ukselävele.

Kusagil Hara lahe kandis keerasin teelt kõrvale lootuses leida merekaldal sobiv laagripaik. Leidsingi. Ilmselt mingi külameeste paadi vettelaskmise koht.



Läbisõit: 56,7km
Sõidu aeg: 3:29:45
Keskmine kiirus: 17.2km/h
Maks kiirus: 33,4km/h

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar