teisipäev, 5. juuli 2011

5 - päev

Enne lahkumist jätsin tornis olevasse vaatlusraamatusse viisakalt sissekande. Täna oli hea päev. Puhkusest oli ikka kasu ka, enne sai päeva õhtale kui jalas lõppes ramm. Mõnus minek oli sees. Suht pilvine taevas ja jahedam kui muidu. Rohukülla jõudsin kaks ja pool tundi enne praami väljumist. See aeg läks ootamatult kiiresti. Puhvetis pakuti kukeseene sousti, ei suutnud ära öelda. Tea millal jälle saab. :)


Kui Hiiumaale minejad saavad iga kell kohapealt pileti osta siis Vormsi piletiputka avati alles siis kui praam sisse tuli. Praamil on nimeks "Reet", selline väikene alus. Piletijärjekorras tekkis arusaamatus bronnide ja tavaostjatega. Kapten ei suutnud arusaadavalt inimestele selgeks teha kes ja millal on eelisjärjekorras ning kes mitte. Mõni sai päris pahaseks, kõigil oli ju kiire. Minumeelest oleks lahendus see kui piletiputka varem avatakse, siis oleks kõigil aega toimetada rahulikult.

Piletiputka.

Peale minu oli praamil veel kaks rattamatkajat. Astusin ligi ja küsisin kuhu kaugele minek on? Selgus, et ei saadud minust mõhkugi aru. Kuulusid saksa keelt viljelevate rahvaste hulka. Kuidagi me omavahel siiski miskit rahvusvahelises keeles purssisime. Tulemuseks oli see, et nemad said teada, et mina sõidan ümber eesti ja mina sain teada, et nemad on väntama hakanud kaugelt. Nii kaugelt, et ma isegi ei mäleta kui kaugelt. :) Aga sihtpunkt olevat neil Tallinn.

Praam väljus 18:15 ja Vormsi pinnale panin jala 19:00. Ei meenu, et oleksin suvel siin kunagi käinud. Sadamast kaugele ei hakanud sõitma.Valisin Hosby lähistel sobiva rannajoone ning jäin öömajale. Lõpuks ometi sain end korralikult meres pesta. Hõissaa ja pudel rummi! :)




Läbisõit: 57,5km
Sõidu aeg: 3:10:06
Keskmine kiirus: 18,5km/h
Maks kiirus: 30,6km/h

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar