teisipäev, 12. juuli 2011

12 - päev

Kui sa hommikul ärkad ja avastad, et oled telgi üles pannud keset rikkalikku maasikasalu siis teeb see ikka meele rõõmsaks küll. :) Tooni lisab veel asjaolu, et vihm on järgi jäänud, tuul on veidi vaibunud ning taevas on pilvevaba.


Öösel aga märatses maru, meri möllas ning vett kallas armutult. Mõtlesin, et tõusen koos telgiga lendu. Und ei olnud, istusin poole ööni üleval kui kukupai ja jälgisin seda looduse mängu. Märul oli sedavõrd kõva, et lennutas isegi adru telgi kõrvale. Nüüd kus oli juba helgem olemine riputasin niisked riided tuule kätte kuivama.



Tänane päev on kuidagi laisalt alanud, alles kella kahest sain sadulasse. Eks natuke ole selles süüdi ka maasikad. :) Kui liikuma hakkasin jalutasid mulle vastu kaks ameeriklast, keskeas mees ja naine. Oskasid ka mõne sõna eesti keelt. Ütlesid, et rannikuäärne metsarada on eilse vihma tõttu väga märg. Ja nii see tõesti oli. Lõuka lahe ääres pidin ratast suisa mudas käekõrval lükkama. Suuremaid maanteid siinkandis kuni Kallasteni üleüldse ei olegi. Umbes 20km on ainult väiksemad metsateed ja rajad. RMK lõkkekohti on see-eest palju. Kallastest kuni Vaiguni saab maanteed pidi ja edasi, ümber Tagamõisa poolsaare kolistan jälle mööda väiksemaid teid mis on selgelt üsna aeganõudev ettevõtmine.

Dilemma.

Kallastest küsisin lähima poe kohta, öeldi, et Mustjalas. 10km minule hoopis ebasobivas suunas. Midagi ei jäänud üle, tuli ära käia. Poe juures võtsin einet ning pakkisin ülejäänud proviandi kottidesse. Tõenäoliselt on Tagamõisa poolsaarel kauplustega kitsas käes. Võimalik, et Veere sadamakõrts on lahti. Niisiis, tuleb läbi ajada olemasolevaga. Sel ajal kui ma seal toimetasin ilmusid välja kohalikud kaagid ja üks vanamees koeraga. Ütles, et kui olen eestlane siis peni ei hammusta. :) Ajasime siis mõnda aega sõbralikult juttu. Tagasi sõites puhus tugev vastutuul ja jalad olid nagu keedetud makaronid. Venitasin end jõuga umbes 5km enne Veeret asuvasse RMK lõkkekohta ning tänaseks olid sõidud sõidetud. Lihtsalt ei jaksanud enam.

Telki üles pannes kuulen selja tagant kuidagi kahtlaselt tuttavat häält, ainult pilti ei pannud kohe kokku kuni äkki keegi ütleb : "Tere!" Pööran ümber, kunagine klassivend kurivaim. Andrei. :) Oli perega puhkamas ja järgmine päev plaanisid minna Vilsandile. Eesti on ikka väike nagu kaluriküla. Kunagi ei tea kellega kogemata kokku satud. Mõlemad oleme ühe kandi mehed ja nüüd siis siin, täiesti suvalises kohas trehvame. Õhtul maitsesime rummi ja jõmisesime niisama. Sääsed on kusagile kadunud.



Läbisõit: 47,3km
Sõidu aeg: 3:22:13
Keskmine kiirus: 14,6km/h 
Maks kiirus: 30,6km/h
Kogu läbitud tee: 568km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar